Hoe een MOL zorgt voor betere samenwerking

Wijs de mol in je team aan en verbeter je teamspirit
Like
0

Wie is de MOL?

Uw eigen TV uitzending
Like
0

Wijs de mol in je team aan en verbeter je teamspirit.
Het spel is gebaseerd op het bekende tv-programma ‘Wie is de Mol’ en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Maatwerk is uiteraard mogelijk. De spelopdrachten staan dan volledig in het teken van jouw team of bedrijf.

Samsung Nederland ging je voor: Het was echt fantastisch en ik kan iedereen van harte aanbevelen om met 2BEmoved in zee te gaan!, aldus Rianne van Trigt.
Bekijk hun dag op het filmpje hierboven.

Hoe gaat het spel in zijn werk?
De bedoeling bij dit spannende en verrassende spel (met onverwachte wendingen…) is dat de deelnemende groepen zoveel mogelijk punten verzamelen. De groep met de meeste punten mag zich winnaar noemen. De punten zijn te verdienen tijdens het uitvoeren van verschillende spellen respectievelijk opdrachten. De groep die dit goed uitvoert verdient punten. In een groep (à 8 deelnemers) is echter één persoon wiens taak het is om ervoor te zorgen dat de opdrachten niet goed uitgevoerd kunnen worden, waardoor de groep geen of in ieder geval minder punten verdient. Deze persoon is de Mol! Voordat het spel begint, krijgt iedereen een kaartje waarop staat welke ‘rol’ je hebt: je bent speler of, … Mol!

Daarnaast is er een tweede doel: de Mol ontmaskeren. Na elk spel wordt door elk groepslid op een kaartje ingevuld wie hij of zij verdenkt. Per keer dat een groepslid dit goed heeft ingeschat worden zowel door de groep als het individu die het goed geraden heeft punten verdiend.

Kortom:

-Het doel van het team is om zoveel mogelijk punten te verdienen bij de diverse opdrachten
- Het doel van de Mol is te voorkomen dat er punten worden gescoord bij de opdrachten
- Het doel van een teamlid is de Mol te ontmaskeren om op die manier:

Uiteindelijk wordt van ieder groepje gekeken hoeveel punten ze hebben. Het groepje met de meeste punten, ondanks het tegenwerken van de mol, wint. In het groepje met de minste punten, heeft de mol gewonnen.

Teamcoaches
Wij bieden u de mogelijkheid om de teambuilding te verdiepen door met onze teamcoaches het spel beleven. Ongeschreven regels. Iedereen kent ze, iedereen gebruikt ze, maar niet iedereen benoemt ze. Terwijl ze veel effect hebben op de samenwerking en de resultaten van een team. Onze coach helpt u om de ongeschreven regels in uw team en organisatie te herkennen én te veranderen waar dat nodig is. Haar tips zijn niet alleen voor leidinggevenden en teamcoaches maar ook voor teamleden zelf zeer bruikbaar. Dit geeft verdieping ana het spel en de inzet van de coach is heel bruikbaar voor zelfsturende teams.

‘De kwaliteit van de samenwerking, zowel horizontaal als verticaal, wordt steeds belangrijker voor het succes van organisaties. Onze coaches laten zien hoe bepaalde interactie patronen mensen gevangen kunnen houden in een negatieve dynamiek. Inzichten van groot belang! En meer dan dat, de coaches geven concreet en praktisch aan wat u er aan kunt doen. Aldus de toevoeging van een coach in het plezier van het spel is een ijzersterke combinatie van diepgang, praktische toepassing EN plezier." 

Een eigen tv-uitzending maken van Expeditie Robbinson of Wie is de mol? 

Met uw eigen mensen in de hoofdrol, dat is écht maatwerk.Met jullie personeel gaan wij opnames maken, van spelopdrachten, zoals jullie dat kennen van de tv. Dit kan Wie is de mol zijn, maar ook Expeditie Robinson.

Een team gaat het spel vijf keer spelen. Dat kan op jullie bedrijf een speciale locatie of bijvoorbeeld bij diverse klanten. Hoe leuk is dat?
Locaties en inhoud van de opdrachten worden in samenspraak voorbereid.

De opnames monteren we naar een boeiend programma dat vertoond wordt op een centrale bijeenkomst. In vijf korte filmfragmenten neemt de spelmaster de restv an jullie personeel of relaties mee in de zoektocht naar de mol en gaat zij raden wie de mol is. Het team neemt plaats op het toneel en dan resteert er nog één vraag…. WIE IS DE MOL? De mol maakt zich kenbaar en jullie team heeft zich op een wel hele bijzondere en ludieke manier gepresenteerd aan de collega’s in de zaal.

Alternatieven

Wie is de spelbreker (MOL)?

Teambuilding op maat met/zonder coach
Like
0

Hoe een MOL zorgt voor betere samenwerking

Wijs de mol in je team aan en verbeter je teamspirit
Like
1

Expeditie Robbinson

Teambuilding - met/zonder coach
Like
1