SHOWin1DAY

Personeelsvoorstelling of concert
Like
0

SHOWin1DAY

Met of zonder uw cliënten
Like
0

Maak je eigen personeelsvoorstelling of concert, samen met de makers van 2BEmoved, jullie talent staat centraal... 


Als er tijd is...
Onder begeleiding van onze regisseur of professionele muzikaal leider en theatermaker wordt een voorstelling of songs gezet. Wij hebben zelfs contacten met multi-talenten die zowel de muziek, instrumenten en regie/choreografie machtig zijn. Dat is voordelig omdat één persoon alles kan voorbereiden.


Wat doen we zoal? 

. Muzikale rollen verdelen (wie doet wat, op welk moment en op welke manier)
. Speelrollen verdelen (actieve hoofd- en bijrollen en “veldvulling”)
. Een niet te complexe choreografie te bedenken
. Lieden die niet op toneel willen verschijnen stimuleren/activeren om decor te smeden, evt. kostuums te maken, te schminken
. Lieden die nergens toe te bewegen zijn, posters of flyers o.i.d. laten verzinnen

Afhankelijk van de beschikbare repetitietijd wordt er gerepeteerd. Dit kan op eigen gelegenheid en afhankelijk van het budget is ons advies om in ieder geval een dagdeel eindregie toe te passen, opdat het optreden helemaal vlekkeloos zal verlopen.


SHOWin1DAY

We kunnen ook in 1 dag werken aan een show. 
In één dag laat 2BEmoved uw medewerkers kennis maken met de verschillende facetten van theater. Van acteren tot techniek en van dans tot zandtekenen. Binnen de workshops kan er toe gewerkt worden naar een voorstelling. Deze wordt door een presentator aan elkaar gepraat en uw eigen medewerkers verzorgen de scene wisselingen. In de aanpak van 2BEmoved staat de eigen inbreng en het mede-eigenaarschap van uw personeel voorop.

Hoe werkt het?
Een team van professionele theatermakers gaat aan de slag om in 1 dag een show te maken met en door de medewerkers. De groep wordt onderverdeeld in groepen. Afhankelijk van de discipline is er een maximum van het aantal deelnemers per groep (zie hieronder). Deze groep neemt deel aan één workshop in één theaterdiscipline verdeeld over 2 uren.

Een bestaand verhaal is de leidraad tussen alle workshops, bijvoorbeeld de Griekse tragedie Odysseus of een actiefilm, zoals James Bond. Daarnaast bieden wij ook maatproducten aan. Voor het maatwerk kun je het beste direct contact met ons opnemen.

In overleg wordt bepaald welke disciplines we gaan inzetten op uw dag. De medewerkers kunnen zich daarvoor inschrijven. Zijn er mensen die en muziekinstrument bespelen? Dan horen we dat graag en kan er een heuse bedrijfsband in het leven worden geroepen.

Er zijn ook mensen die liever niet in de spotlight staan en liever de handen uit de mouwen steken. Dat kan want er moet of geluid en licht bedient worden en een decor gemaakt.

De disciplines waarin de workshops gegeven kunnen worden zijn:

Acteren - Medewerkers gaan aan de slag vanuit de personages van het gekozen verhaal. Door middel van verschillende oefeningen onderzoeken de medewerkers hoe de personages lopen, wat ze voelen en uiteindelijk hoe ze de personages willen spelen. De medewerkers maken samen vanuit de gegeven personages een scène.

Zandtekenen - Aan de hand van tekeningen wordt een storyboard gemaakt. In deze workshop voert niet het woord maar het beeld de boventoon.

Improtheater/cabaret - De medewerkers maken kennis met de facetten van het improviseren. Deze vorm van theater laat hen, het verhaal en de dialogen ter plaatse verzinnen. Het spel wordt ter plaatse gevormd.

Muziek - De medewerkers kunnen aangeven of zij een instrument bespelen. Als er voldoende is voor een band, dan wordt er een band samengesteld. Is die mogelijkheid er niet dan gaan we met behulp van akoestische en elektronische instrumenten aan de slag en ervaren de medewerkers het artistieke proces en de keuzes die hierbij horen. Vettebeats en elektronische loops gemixt met veel drums en het bespelen van het (eigen) instrument zorgen voor een onwijze drive.

Dans/Beweging - Op muziek wordt een dans gemaakt. Deze dans zal geen losse choreografie zijn, maar een opzichzelfstaande scene. Vanuit welke dansstijl er wordt gewerkt hangt af van de gekozen begeleider en de medewerkers. De begeleider is een danser, die ervoor zorgt dat de choreografie aansluit bij de belevingswereld van de medewerkers.

Musical/koor/zang - Deze vorm van theater combineert muziek, liedjes, dans en gesproken dialogen met elkaar. Met de medewerkers wordt er door middel van exploratie en vooraf opgezette bouwstenen, samen een lied gemaakt. Met behulp van en juiste enscenering van het geheel is de scène af.

Objecttheater/decor - Medewerkers werken vanuit kostuums en objecten. Zij maken een scene vanuit vormgeving. Ze zullen dus bezig zijn met het maken van kostuums, objecten en rekwisieten om deze vervolgens te gebruiken in de scenes van de andere disciplines spelen/uitvoeren.

Workshop productie en techniek - Niet iedereen wil perse op het toneel staan. Er is gelukkig erg veel te doen achter de schermen. Denk aan geluid, licht en het stroomlijnen van de verschillende scenes op het toneel. 

Film/video - De voorstelling registreren onder begeleiding van een cameraman gaan de deelnemers met professionele camera’s aan de slag. De beelden worden door ons gemonteerd tot een leuke film en enkele dagen na de uitvoering geleverd.

Andere maatwerk-shows

Talk- en Meespeelshow

Teambuilding
Like
1